22. srpanj 2019

Poticaji namijenjeni Slavoniji potrošeni na gradnju hotela na Rabu

Prema pisanju Telegrama, Tvrtka Arbiana iz Pleternice, gradića u Slavoniji, dobila je bespovratne poticaje u iznosu od sedam milijuna kuna. Riječ je o novcima iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, koji za cilj ima obnoviti i preporoditi ove manje razvijene dijelove Hrvatske. Ipak, od 18.75 milijardu kuna iz fonda namijenjenog istoku Hrvatske, ovih 7 milijuna završilo je na drugom kraju Lijepe naše – na otoku Rabu.

Iznos je potrošen na obnovu hotela u čijem je nazivu i ime tvrtke u Pleternici – Arbiana Heritage s četiri zvjezdice. Ne bi ništa bilo čudno da se hotel nalazi u Pleternici, a ne na otoku Rabu, za kojeg teško možemo reći da pripada manje razvijenim dijelovima istočne Hrvatske kojima je potreba državna pomoć u obliku bespovratnih sredstava.

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, među stotinama projekata kojima su dodijeljena bespovratna sredstva nalazi se i ovaj tvrtke Arbiana iz Pleternice. Njoj je za rekonstrukciju turističkog objekta, a u sklopu podrške razvoju malog i srednjeg poduzetništva, bespovratno dodijeljeno 6,910.064,22 kuna te još 94.170,40 kuna za izradu nove web stranice, dakle ukupno 7,004.234,62 kuna. Kad se radi o javnom novcu, otok Rab preko noći postane dio Slavonije.

Inicijalni izvor podatakaTelegram
InstitucijaMinGO
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
7 milijuna kuna kn
Težinski indeksZnačajno ali ne senzacionalno („Ma daj, majke ti…“)
Linkovi

https://www.telegram.hr/politika-kriminal/hdz-u-blizak-tajkun-dobio-je-7-milijuna-kuna-iz-drzavnog-projekta-za-spas-slavonije-obnovio-si-je-hotel-na-otoku-rabu/
Komentar tjedna

Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea.

Boris Peranović / tajnik daruvarskog HDZ-a