14. prosinac 2018

Država kupuje nekretninu tvrtki kojoj je ranije otpisala dugove i koja spada među porezne dužnike!

Prošle godine požeški proizvođač košulja Orljava, koji još uvijek nije privatiziran, okončao je predstečajnu nagodbu, u kojoj mu je među ostalim država otpisala 10 milijuna kuna dugova, a sada ulazi u novu fazu restrukturiranja, koja opet započinje suradnjom s državom.

Vlada je na sjednici odobrila Ministarstvu državne imovine odobrila da od Orljave kupe nekretnine za ukupno 13,34 milijuna kuna. Radi se o nekretninama koje uključuju pet zgrada i gospodarska dvorišta površine 8249 četvornih metara, te kuću i dvorište Bistrište površine 27834 četvorna metra.

Proizvodni pogoni Orljave nalaze se unutar Kaznionice pa zaposlenici svakodnevno prolaze sigurnosne provjere što usporava poslovanje, ali i samoj Kaznionici stvara dodatne poslove.

Orljava će zahvaljujući Vladinoj odluci dobiti novac kojim ući u kupnju proizvodnih pogona na novoj lokaciji. Radi s o zgradi, industrijskom dvorištu i oranici ukupne površine od 17710 četvornih metara koju će Orljava kupiti od požeške tvornice termoelektrotermičkih aparata Eta koja je u likvidaciji.

Prije ove odluke Orljava je inače bila na listi poreznih dužnika, posljednjih godina posluje s gubicima, a i nakon završetka predstečajne nagodbe ima problema s likvidnošću, piše Poslovni.hr.

Inicijalni izvor podatakaPoslovni dnevnik
InstitucijaOrljava
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
13.340.000 kn
Težinski indeksVelika muljaža koju birači ne vole („Lopovi jedni!“)
Linkovi

Poslovni.hr
Komentar tjedna

Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea.

Boris Peranović / tajnik daruvarskog HDZ-a