23. kolovoz 2019

Izumio selfie-stup i dobio 1,3 milijuna naših kuna od ministarstva

Luka Vuković, mladi HDZ-ovac, dobio je gotovo 1,3 milijuna kuna na natječaju kojeg je raspisalo Ministarstvo gospodarstva za svoj izum – selfie stup. Riječ je o novcu iz europskih fondova i to iz programa “Inovacije novoosnovanih tvrtki malih i srednjih poduzetnika”. Luka je dobio gotovo najveći mogući iznos, budući da je limit dodijeljenih sredstava bio 1,4 milijuna kuna.

No, što je selfie stup? Izum našeg inovatora funkcionira ovako – selfie stup uslika vaš selfie (u prilično lošoj rezoluciji) i onda ga pošalje na vaš mobitel, koji također slika selfije, vjerojatno s boljom kamerom. Ali bez stupa nema ni 1.3 milijuna kuna. Potporu Ministarstva dobio je kako bi svoj izum, pazite sada ovo – prilagodio tržištu.

“Glavni cilj koji se projektom želi postići je prilagodba proizvoda [email protected] solarni fotostup zahtjevima tržišta, a koji predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na alternative koje se nude, te lansiranje istog na ciljano tržište kako bi se ostvario planirani rast i osigurala održivost poduzeća”, stoji u opisu ovog projekta.

Inicijalni izvor podatakaIndex.hr
InstitucijaMinGo
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
1,3 milijuna kuna kn
Težinski indeksMinorno ali posebno („Vidi, vidi…“)
Linkovi

Index.hr