23. kolovoz 2019

Izumio selfie-stup i dobio 1,3 milijuna naših kuna od ministarstva

Luka Vuković, mladi HDZ-ovac, dobio je gotovo 1,3 milijuna kuna na natječaju kojeg je raspisalo Ministarstvo gospodarstva za svoj izum – selfie stup. Riječ je o novcu iz europskih fondova i to iz programa “Inovacije novoosnovanih tvrtki malih i srednjih poduzetnika”. Luka je dobio gotovo najveći mogući iznos, budući da je limit dodijeljenih sredstava bio 1,4 milijuna kuna.

No, što je selfie stup? Izum našeg inovatora funkcionira ovako – selfie stup uslika vaš selfie (u prilično lošoj rezoluciji) i onda ga pošalje na vaš mobitel, koji također slika selfije, vjerojatno s boljom kamerom. Ali bez stupa nema ni 1.3 milijuna kuna. Potporu Ministarstva dobio je kako bi svoj izum, pazite sada ovo – prilagodio tržištu.

“Glavni cilj koji se projektom želi postići je prilagodba proizvoda [email protected] solarni fotostup zahtjevima tržišta, a koji predstavlja znatno poboljšanje u odnosu na alternative koje se nude, te lansiranje istog na ciljano tržište kako bi se ostvario planirani rast i osigurala održivost poduzeća”, stoji u opisu ovog projekta.

Inicijalni izvor podatakaIndex.hr
InstitucijaMinGo
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
1,3 milijuna kuna kn
Težinski indeksMinorno ali posebno („Vidi, vidi…“)
Linkovi

Index.hr
Komentar tjedna

Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea.

Boris Peranović / tajnik daruvarskog HDZ-a