23. kolovoz 2019

Gradonačelnik Zaprešića ima sedam savjetnika za turizam

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića iz redova HDZ-a, ima čak sedam savjetnika za turizam. Nakon čitanja prve rečenice, mnogi će pomisliti da se Zaprešić nalazi negdje na moru, a ne pored Zagreba. Prema popisu stanovništva iz 2011. godine Zaprešić ima 25 tisuća stanovnika, a prošle godine ga je, prema službenim brojkama, posjetilo manje od osam tisuća turista. No, koliko su učinkoviti gradonačelnikovi savjetnici, najbolje govori podatak da je Zaprešić u periodu kad nije imao sedam savjetnika za turizam imao bolje turističke brojke nego nakon osnivanja tog savjeta.

“Gradonačelnik Grada Zaprešića osnovao je Savjet za turizam i ulaganja u kojem je ukupno 7 članova, a koji ostvaruju pravo na naknadu u iznosu od 375,00 kn neto po sjednici na kojoj su prisutni”, potvrdili su portalu Index iz Grada Zaprešića.

Portal Index došao je i do popisa imena sedmero savjetnika: Nataša Petković, Đurđica Novosel, Mario Posavac, Milivoj Iveković, Krešo Slatković, Željko Majcen i Marko Salečić.

Inicijalni izvor podatakaIndex.hr
InstitucijaGrad Zaprešić
Težinski indeksMinorno ali masovno („Ima toga…“)
Linkovi

Index.hr
Komentar tjedna

Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea.

Boris Peranović / tajnik daruvarskog HDZ-a