11. travanj 2019

Milijun kuna za obitelji koje žele u Vrbovsko

Demografski problemi već neko vrijeme pogađaju cijelu Hrvatsku, a grad Vrbovsko na lokalnoj razini pokušava riješiti probleme radikalnim mjerama. Raspisali su javni natječaj kojim nude milijun kuna mladim obiteljima za kupnju kuće na njihovom području. Maksimalan poticaj može iznositi 100.000 kuna po obitelji, odnosno do 50 posto cijene nekretnine.

Na pitanje novinara Jutarnjeg lista odakle dolazi novac za poticaje, gradonačelnik Mufić odgovara:

„Ne postoje takvi natječaji ni na razini države, a ni u Europskoj uniji, koji bi osiguravali po 100.000 kuna ljudima za kupnju kuće, dakle, morali smo posegnuti u vlastiti proračun i osigurati izvorna sredstva. Moram podsjetiti da smo ukidanjem Zakona o brdsko-planinskom području SDP-ove vlasti izgubili jako puno, no to nam je ova Vlada vratila, pa smo dobili dosta. Osim toga, Hrvatske ceste su preuzele zimsku službu na našim prometnicama, što je godišnja ušteda između milijun i dva milijuna kuna. To je novac koji želim dati mladim obiteljima. Razmišljao sam ovako, u drvnoj industriji kod nas radi dosta ljudi koji nisu s područja našega grada, pa kad već tu imaju posao, a nemaju sređeno stambeno pitanje, zašto im ne bismo pomogli da dođu kod nas živjeti. Na čitavom području ima sigurno oko praznih 100 kuća, a u užem središtu tridesetak. One se mogu kupiti već za 200.000 kuna, pa mislim da onda iznos koji nudimo i nije tako mali.“

Pravila za dodjelu sredstava vrlo su rigorozna, a natječaj je otvoren do 2. svibnja. Više informacija o detaljima natječaja možete pronaći na internetskim stranicama Grada Vrbovskog www.vrbovsko.hr.

Inicijalni izvor podatakaJutarnji list
Težinski indeksMinorno ali posebno („Vidi, vidi…“)
Linkovi

https://novac.jutarnji.hr/novcanik/milijun-kuna-za-obitelji-koje-zele-doci-kod-nas-a-kucu-od-90-m2-nudimo-za-80000-kuna