02. lipanj 2019

Vlada kupuje luksuzni namještaj vrijedan 680 tisuća kuna

Vlada Republike Hrvatske objavila je u narodnim novinama natječaj za nabavu novog namještaja za potrebe užeg kabineta Vlade RH. Za potrebe ovog natječaja spremni su potrošiti 680 tisuća kuna javnog novca. Namještaj je Vladi potreban za opremanje dvorane za sastanke, a svaka pojedinačna stavka posebno je navedena, uz vrlo detaljne i zanimljive specifikacije.

Planiraju nabaviti novi konferencijski stol, dvanaest konferencijskih stolica, dvosjed, dvije fotelje, dvije polufotelje, jedan središnji i dvaju bočni stolić, stolnu lampu, tepih, zavjese, a svaki proizvod detaljno je opisan te su navedene Vladi potrebne specifikacije.

Kako navodi Večernji list, baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogara u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. Gornja ploha stola mora biti podijeljena na 6 segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10 mm, postavljenog na konstrukciju radne ploče. Također, poklopac od središnje ladice mora biti od mramora.

Stolice moraju imati bazu od masivnog drveta s 4 kraka koji čine oblik piramide, na način da se krakovi postolja spajaju u točki hvatišta na sjedalo, od jasena. Školjka sjedala mora biti izrađena od prešanog lameliranog drveta, lakirana bezbojnim lakom s karakterističnim otvorom u donjem dijelu naslona te izrađena iz jednog dijela tako da rukonasloni čine jedinstvenu cjelinu sa sjedalom i naslonom, od hrastovine. Tkanina mora izdržati minimalno 70 tisuća ciklusa. Također, u dokumentaciji o nabavi navedene su boja i struktura tekstila za presvlaku fotelja i polufotelja.

Baza konferencijskog stola mora se sastojati od tri metalna nogara u obliku okvira, a konstrukcija radne ploče mora biti u obliku roštilja od metalnih profila. Gornja ploha stola mora biti podijeljena na 6 segmenata od bijelog mramora debljine minimalno 10mm, postavljenog na konstrukciju radne ploče. Također, poklopac od središnje ladice mora biti od mramora.

 

Inicijalni izvor podatakahttps://m-living.vecernji.hr/interijeri/vlada-kupuje-namjestaj-rucno-ra-eni-tepih-i-zavjese-vrijedne-680-tisuca-kuna-1322461?fbclid=IwAR382CE8fFGtiES8xoCZ8n-iODXTSIuAJxDgDuVA97v6V2GARnOMN5XspLw
InstitucijaVlada RH
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
680.000 kuna kn
Težinski indeksMinorno ali posebno („Vidi, vidi…“)