24. srpanj 2019

Ono što Google radi besplatno, Bandić plaća 1,2 milijuna kuna

Prema pisanju Facebook stranice “Savica ZA Park”, Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada (nositelj izrade GUP-a) nas je počastio još jednim nepotrebnim projektom za 1.2 milijuna naših kuna –  3D modelom Zagreba.

Na web stranicama Grada Zagreba 22. srpnja je objavljena „nova verzija modela“, a samo jedan pogled na Savicu je dovoljan da shvatimo da je ovo sve, samo ne „nova verzija modela” Zagreba. Naime, u modelu plaćenom novcem poreznih obveznika nema zgrada sagrađenih 2012. i 2016. godine, koje je npr. Google na svojim kartama odavno registrirao. Google karte su besplatne, a vi prosudite čiji je model bolje napravljen – besplatni, ili “naš domaći” koji košta 1.2 milijuna kuna.

3D model Grada Zagreba možete isprobati na adresi https://zagreb.gdi.net/zg3d/, a Google karte su dostupne na linku https://www.google.com/maps/place/Zagreb.

 

Inicijalni izvor podatakaFacebook grupa "Savica ZA Park"
InstitucijaGrad Zagreb
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
1,2 milijuna kuna kn
Težinski indeksZnačajno ali ne senzacionalno („Ma daj, majke ti…“)
Linkovi

Facebook grupa “Savica ZA Park”

Grad Zagreb
Komentar tjedna

Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea.

Boris Peranović / tajnik daruvarskog HDZ-a