23. srpanj 2019

Kujundžić naručio analizu o CT uređajima od tvrtke koja prodaje voće

Prema pisanju tjednika Nacional, ministar zdravstva Milan Kujundžić naručio je analizu za nabavku novih PET/CT uređaja vrijednih 60-ak milijuna kuna od tvrtke Lukos Grupa D.O.O. iz Rijeke, koja ima jednu zaposlenu osobu te je registrirana za ribarstvo i proizvodnju hrane, pića i tekstila, a nijednom svojom djelatnošću nema veze s medicinom, zdravstvom ni financijskim analizama. Riječ je o cifri od 24,5 tisuće kuna s PDV-om.

Ministar Kujunžić ovdje ne vidi ništa sporno, a na upit novinara odgovara: “Mi radimo nacionalni plan borbe protiv raka. I naravno da smo analizirali što učiniti. Nismo išli platiti studiju stotine tisuća kuna za izračunati što može svako dijete u svakoj osnovnoj školi izračunati. Natječaj je dobila konzultantska kuća, poznato je da se konzultantske kuće bave svim područjima. Moje službe su tražile najjeftiniju ponudu i to je to. Ne znam tko je ta tvrtka”.

Inicijalni izvor podatakaNacional
InstitucijaMinistarstvo zdravstva
Procjenjeni iznos rastrošno
potrošenih javnih sredstava
24.500 kuna kn
Težinski indeksMinorno ali masovno („Ima toga…“)
Linkovi

Nacional
Komentar tjedna

Članovi moje obitelji jesu zaposleni, ali ja ni na koji način nisam utjecao na njihovo zapošljavanje u javnim ili gradskim institucijama. Takve tvrdnje dolaze kao posljedica pokušaja udara sportsko-kriminalnog miljea.

Boris Peranović / tajnik daruvarskog HDZ-a